Apua päiväkotiin

Suomalaiset ovat auttamisen haluista kansaa. Tänä vuonna sattui niin, että järjestin opettajille Vienan matkan kesäkuun alussa. Käynti päiväkodissa sai rattaat liikkeelle. Seuraavalle matkallemme kesäkuun lopussa saimme upean kuorman tarpeellista tavaraa sympaattiselle Jyskyjärven päiväkodille. Veimme vihkoja, kyniä papereita, leluja, vaatteita, liinavaatteita, uusia kattiloita (!) radionauhurin ja lastenkasetteja. Varsinkin nauhuri oli lapsille kuin taivaan lahja "Spasibo za magnetofon"! piti käydä sanomassa vielä ulko-ovella ryhmällemme. Kiitos lahjoittajat!!! Vienan Karjalan Ystävät ry, lahjoitti urheilutarvikkeita ja toivotun värisiä maaleja päiväkodin remonttia varten. Yhteistyömme tulee jatkumaan aina matkojen yhteydessä. Mainittakoon, että keräsimme vielä bussissa jätskirahat lapsille. Ilo oli molemminpuolista!
Kuvat Jorma Airola ja Petri Niikko 27.6.2002 - 5.9.2002/ 25.11.2002
Kuvia Jyskyjärven koululta
Marraskuussa 2002 Lahjoitimme päiväkodille varat pesukoneen hankkimiseen. Samalla toimme  myös mm. talviurheiluvälineitä ja vaatteita. Iloksemme havaitsimme, että viimeksi tuomamme tavarat olivat suuressa arvossa. Magnetofonin tahdissa tanssivat aerobicia myös lasten vanhemmat iltaisin!

   

        
Päiväkodissa käydään myös esikoulua. Venäläinen tarhan johtaja Julia on järjestänyt päiväkotiin myös karjalan kielen opetusta. 
Talkoolla on aikeissa myös rakentaa yhdestä huoneesta karjalainen kornitsa. 

             
       

             
        Ja sitten päiväunille...

Takaisin etusivulle