Sympaattinen Petroskoi täyttää kesäkuussa 300 vuotta! 
Tzsar Peter the Great founded Petrozavedsk in June 1703
©Petri Niikko kuvat ja teksti 26.5.-28.5.2003

Moni turisti yllättyy saapuessaan Karjalan pääkaupunkiin: Petroskoi on kaunis puistojen ja mielenkiintoisen arkkitehtuurin kaupunki Äänisen rannalla. Ravintoloita on paljon, kaupunkikuva on värikäs ja vastaantulijat hymyilevät. Kesällä Petroskoissa bailataan rantakaduilla, sillä venäläiset ja karjalaiset rakastavat tanssimista. Diskokuningattaren valinta olisi mahdoton tehtävä. Mainittakoon, että täyttävä shashlik-varras ja tuoppi olutta maksoivat rantakadulla vuonna 2003 yhteensä 2,5-3 euroa. Petroskoi on edullinen paikka syödä. Kahvilassa saa maittavan aterian tai virkistävän välipalan muutamalla eurolla. Kaupungin museoista käymisen arvoinen on mm. Tatjana Kalininan Nukkemuseo (Dom Kukli), jossa tapaa myös aitoja kodinhenkiä ja vaihtuvia näyttelyitä, josta oheinen nukke on kuvattu.  Petroskoista pääsee kantosiipialuksella Kizhin museosaarille. 
Tiesitkö, että Petroskoi ja Pietari ovat samanikäisiä kaupunkeja? Pietari Suuri perusti ne vuonna 1703, joten tänä vuonna bailataan ankarasti! Hotelleista suosittelemme uutta Maskia teatterin lähellä. Kuvassa näkyvä Pohjola-hotelli on myös entisöity ja se on yhä edullinen. Hotellit lienevät buukattu täyteen kesällä 2003. Kannattaa silti kysyä!

Petrozavedsk is a beatiful small town in Russian Karelia at Europa's second biggest Lake Onega. It has 355000 inhabitants.
In the summer time Russian and Karelian girls enjoy their dancing on the promenade. Peter The Great founded Petrozavodsk and St Petersburg in 1703, so this year there will take place some big parties in North-West Russia! Baila, baila!

    

                     
Pääkadun varrella on kauppoja, ravintoloita, dolby-teatteria ja elämää. Katu on nimeltään Leninin Prospekti. Kaupunki elää kasvun aikaa. Turisti voi kehittää kuvansa puoli-ilmaiseksi lukuisissa Kodak-kuvapalvelupisteissä..

       

       

  
                    

                   
            Pohjola on suuri, Maski pieni hotelli keskustassa

                                 
  Istoki lauluyhtye rukoilee mordvalaisittain sadetta. Istoki on monikansallinen suomalais-ugrilaisen ja venäläisen musiikin lauluyhtye. Todellinen helmi.  Istokin jäsenet opiskelevat musiikkiakatemiassa. Johtajana toimii Svetlana Nikolaeva. Singers of the Istoki-group from Petrozavedsk praying for the rain. Lisää kuvia yhtyeestä tässä Oikealla Aleksanteri Nevskin kirkko, joka on restauroitu myös sisältä upeaksi. Right The Church of Aleksander the Nevsky near the center of the City.                                                                        

                        
                    Ja sadetta saatiin. Taustalla Ääninen          

                                  
                           Summer of 2002 ©Petri Niikko

                    
                        Baila, baila! Täällä soi T.A.T.U ja muut suosikit. Regatta täyttää rannan taas heinäkuussa.
                                       

             
The Music Theatre was built on the same place where communists destroyd an old church.
Nowadays the Greek Catholic church is taken back its place in peoples life. (2002)

              

Takaisin etusivulle. Back to our home

   So, welcome to Petroskoi! Meidänkin kauttamme pääset Petroskoihin 26.-28.7.2003