Kuvia Jyskyjärveltä sydänkesällä 2005. Mukana myös tuntematon puoli kylää. Missä on rivierakuvat otettu?...
Emännät esittelivät ylpeänä uudelleen rakennetun saaren riippusillan, jonka varat on kerätty mummojen voimin suomalaisilta turisteilta. Sillan toteutus oli pitkälti Tamara Ivanovnan sitkeyden ja järjestelytaidon ansiota. Vuoden verran kylän majoittajat tarjosivat turisteille kortteja ostettavaksi vedoten sillan kunnostukseen. Entinen silta oli jo vaarallinen, eikä Venäjältä remonttirahoja herunut.  Ja montako kaunista kuvaa sillalta olemmekaan ottaneet? Talkoilla oli vissi perustansa. Kortteja myytiin hyvin, vaikka ne olivat, nöyrimmästi anteeksi vain, suomalaisen amatöörin huonossa valossa ottamia ja teknisesti epäonnistuneita otoksia (alle megapikselin digikameralla). VKY on suunnitellut osallistuvansa seuraaviin talkoisiin semmoisilla korteilla, joita turistit ostaisivat ilman omantunnon vaivoja.

Kerrotaan, että sillan rakentamista vaikeutti "Moskovasta" tullut määräys, ettei rakentamiseen saanut käyttää kylän työkoneita. Kieltoa uhannut auttamishaluinen kuljettaja saikin potkut työpaikaltaan. Siltaa puuhanneiden mummojen vetoomus toi onneksi työpaikan talkoomiehelle takaisin. Jos tieto pitää paikkansa herättää se monia kysymyksiä. Syksyllä kuulimme, että kaiken huipuksi kyläneuvosto oli vaatinut talkoorahojen luovutusta itselleen. Eli silta on näyte mainiosta mummoenergiasta ja talkootyöstä! Näin se Venäjä nousisi, vaan annetaanko sen nousta ruohonjuuritasolla???? Jyskyjärvellä olisi jopa oma vanhustentalonsa jos kyläläisille olisi annettu lupa kunnostaa tyhjillään oleva rakennus Dobrininan puutarhan vierestä kylän omia vanhuksia varten.

Yhtäkaikki viime kesän yhdellä ainoalla matkalla saimme jätettyä noin 500 euroa siltaa varten, josta suuren osan muodosti Kyyjärven koulun lahjoitus.
Kiitos kaikille turisteille ja lahjoittajille VKY:n puolesta!

Next views >>>> seuraavat otokset

               

                                       

                   

                                                                                                           

               

                               

Next views >>>> seuraavat otokset

Takaisin etusisvulle