Ihmisten hoidossa käytän fyysistä voimaa erilaisin painelu-ottein jolloin välillä voimakkaitakin otteita käyttäen (sormien energia pehmentää) aukaisen lihas- ja jännetukoksia. Käyn myös suolistoa fyysisesti läpi, jolloin kuona-aineet ja mahdolliset suolen asetukset onnistuu. Kun hoito kohdistuu elimiin tai veri- ja imusuonistoon, käytän vain henkistä energiaa jolloin pidän kättä tai käsiä vaivan kohdalla. Joko kiinni kohteessa tai mahdollisesti jopa kahden metrin päässä.

Yleensä ohjaan energiaa ajatuksella eri paikkoihin. Energia ohjautuu myös itsestään. Hoidon aloitan yleensä jalkateristä kiinni pitämällä, jolloin tasapainotan energiavirrat. Katson tukoskohtia ja ajatusenergiaa käyttäen laitan nikamalukot kohdalleen. Yleensä asiakas tuntee sen lämpönä tai kuin sähkövirta kulkisi kehon läpi. Jos asiakkaalla on esim. selkä tai lonkkavaiva ja siitä johtuen eripituiset jalat, ne tasoittuvat pidemmän mukaiseksi.

Minkälaisia vaivoja sitten parannan? Yleisesti ottaen kaikkia vaivoja. Ainoastaan keskushermostoperäiset vaivat eivät minulle vielä avaudu. Ehkä tuonnempana. Elimistä haiman vaivat ovat myös vaikeita.

Koska käytän henkistä energiaa, on uskolla myös merkityksensä. Auttaa jos ihminen uskoo edes itseensä tai parantajaan. Myös jumala-usko on eduksi. Yleensä merkki tästä on se että ihminen hakeutuu hoitoon. Mutta jos ihminen on epäileväinen niin tulee ongelmia.

Kokonaan uskosta vapautettuna ovat nikamaperäiset lukot ja niihin liittyvät lihakset, sekä sydän- ja verisuonivaivat. Eli saa olla vaikka rautakanki-skeptikko niin paranee. Tämä koskee vain itseäni, muista en tiedä. Olen hoitanut muutamia sepelvaltimotukoksista kärsiviä ihmisiä, enkä ole hoidon jälkeen kuullut valituksia.

Krooniset, kuten lihasperäiset vaivat, vaativat yleensä useita hoitokäyntejä. Ihmiset käyvät yleensä yhden tai kaksi kertaa hoidossa. Jos kaikki vaivat eivät ole lähteneet niin he ovat pettyneitä, vaikka hierojalla yleensä käydään jopa kymmenen kertaa. Itse en lupaa enkä vaadi tulemaan hoitoon, se on kaikille vapaaehtoista. Joka tapauksessa hoitotulokset ovat hyviä. Syöpätapauksissa viitseliäimmät ovat kuvauttaneet itsensä ennen ja jälkeen hoidon ja syöpä on hävinnyt. Muuta lääkitystä tai hoitoa ei ole ollut. Puhtaasti nikamaperäiset vaivat parantuvat nopeasti. Joskus riittää puhelimessa pari minuuttia. Eritoten hoitoaikaa vaativat vaivat ovat lihas-, ihottuma- ja psyykenperäiset vaivat. Psyykeen vaivat hoidan vain paikanpäällä.

Otan esimerkkinä kaksi vaivaa joihin lääketiede ei ole löytänyt syytä, eikä hoitotulokset ole olleet parhaat mahdolliset.

1. Reuma on sisäsyntyinen vaiva joka siirtyy geeneissä eteenpäin jopa kolme polvea jonka jälkeen se muuntuu ja lievenee. Eli itse reuma aiheutuu ohutsuolen nukkapinnan bakteerieliöistä, jotka kulkeutuvat verenkierron imusuoniston kautta eri nivelpinnoille ja lihaksiin. Vaiva voi olla piilevänä kunnes syntyy laukaiseva tekijä, esim. keuhkoputken tulehdus. Tämän seurauksena immuunipuolustus romahtaa ja bakteerit saavat vallan. Vaiva on hankala ja sitkas parannettava, mutta oikeita hoitomuotoja ja oikeaa ruokavaliota käyttämällä vaivasta toipuu. Lääketieteen käyttämillä menetelmillä päästään keskimäärin 70% parannusasteelle jatkuvalla lääkityksellä tai ruokavalion muutoksella. Edellä oleva koskee nivelreumaa, muissa reumavaivoissa päästään jo parempiin tuloksiin.

2. Sähköallergia on toinen vasta julkisuutta saanut vaiva. Vaivan takana on aina tietynlainen kilpirauhasen vajaatoiminta johon yhdistyy aivojen sähkömagneettinen toiminta. Laukaisevia tekijöitä ovat mm. maasäteily ja suurelle sähköimpulssille altistuminen. Jo yksi kerta riittää tähän. Tämän seurauksena aivojen sähköinen toiminta muuttuu ja yhdessä kilpirauhasen hormonien kanssa syntyy ketjureaktio josta aiheutuu ihmiselle seuraavia oireita: ihon punoitus, huimaus, aineenvaihdunnan hidastuminen, aivojen turpoaminen, näköhäiriöt ja joskus jopa hallusinaatiot. Oikealla hoidolla vaivasta parantuu. Kohdalleni ei ole tullut yhtään tapausta, joten en voi sanoa hoitotuloksista mitään.

Mitkä seikat sitten vaikuttavat siihen että ihminen ei parannu tai parantuu liian hitaasti omasta mielestään? Suurin syy on että asiakas on epäuskoinen parantajaan tai parannusmenetelmää kohtaan. Toinen syy on ohjeiden ja neuvojen noudattamatta jättäminen. Esimerkiksi hoidon jälkeen saatu hyvä olo mitataan liian aikaisin ulos. Silloin on lihaksistoa tai muuta elimistöä rasitettu liikaa ja ns. solumuisti palauttaa kehoa takaisin entiseen malliin. Kolmas syy on lääkkeet. Lääkitys on joko väärä tai sitä jatketaan liian pitkään, vaikka vaiva olisi jo poistunut. Potilas ei uskalla kertoa asiasta lääkärille, joka katsoisi tilanteen uudestaan. Esim. reuman hoitoon käytetään kultalääkitystä. Tietyissä tapauksissa jolloin vaiva poistetaan energialla ja kultalääkitys jatkuu, kääntyy lääkkeen vaikutus vastakkaiseksi ja tilanne pahenee. Jos asiakas ei uskalla kertoa lääkärille, tulee ongelmia. On myös tapauksia jolloin lääkkeitä on useita ja lääkitys on jatkunut pitkään. Tällöin varminta olisi jos lääkäri voisi olla hoitoketjussa mukana.